Addington Station was designed and built is 1993 following earthquake damage to the former Christchurch Station on Moorhouse Avenue.

Over 25 Years later the Check-in area required updating to improve the look and services for the Tourists boarding the TranzAlpine and the TranzCoastal Services.

Project Overview Included

 

Relocating the call centre staff during the work.

  • Demolish the overhead canopy and safely reduce the existing steelwork 
  • Remove the security grill, speaker system and mechanical heating
  • Relocate the server and minimise the cabling that would allow a minimalistic finish
  • Strip back all walls to allow for the concealing of cables and pipes
  • Rebuild walls and finish to a level 5 standard to accommodate a wall graphic representing the Southern Alps
  • Ceiling and wall fins finished in quality timber and complimented with Autex fins
  • New state of the art check in counters and digital scales
  • Improved seating increasing the number of seats and usb power sockets
  • Recessed Heating, Air conditioning and sunken ducting with accessible future access panels were installed to keep a simple, minimalistic and clean appearance

Before and after works completed